Marktaandeel AMD in desktop-PC's stijgt naar 13%

66 reacties

AMD heeft in het derde kwartaal van 2018 opnieuw marktaandeel in de x86-cpu branche weten te veroveren. Een analyse van Mercury Research stelt dat het bedrijf nu 13,0 procent van de desktopmarkt in handen heeft. Ook is het totale x86-marktaandeel van AMD (dat dus desktops, laptops en servers omvat) nu boven de tien procent.

De traditionele desktopmarkt blijft AMD's sterkste segment. In het afgelopen kwartaal werd het aandeel daar met 0,8 procentpunt vergroot. Een jaar geleden had het bedrijf slechts 10,9 procent van deze markt in handen. Bij notebooks steeg AMD's aandeel juist naar 10,9 procent, ten opzichte van 8,8 procent in het vorige kwartaal.

Gemiddeld is AMD nu verantwoordelijk voor 10,6 procent van de x86-markt, een stijging van anderhalve procentpunt vergeleken met het tweede kwartaal van dit jaar. Hoe de verhoudingen in de servermarkt precies liggen is niet duidelijk, aangezien Mercury Research hier geen cijfers noemt. In het verleden heeft AMD zich voorgenomen om voor het einde van dit jaar "medium single-digit"-aandeel te willen hebben.

AMD houdt vanavond om 18:00 uur Nederlandse tijd zijn 'Next Horizon'-evenement, waar we mogelijk details over de 7nm-producten van het bedrijf gaan horen. Hardware.info is hierbij aanwezig en zal verslag doen van het evenement.

Bron: ComputerBase

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*