Corsair onthult kant-en-klare Vengeance 5180 gaming-PC met RTX 2080 en i7 8700 voor $2400

28 reacties

Corsair had vorig jaar een succesvolle lancering van de One, de eerste gaming-pc van het bedrijf. Onder andere van ons kreeg de hoge maar kleine kabouter een sticker, en wel een 'Excellent'-nominatie. Nu introduceert Corsair een nieuwe kant-en-klare pc, genaamd de Vengeance 5180.

Het gaat om een computer met de Crystal 280X, een micro-atx-behuizing met twee aparte 'kamers', één voor het moederbord, gpu en koeling, de ander voor de voeding en opslag en dergelijke. Wij hebben een uitgebreide review geschreven over deze behuizing. Hij doet erg veel denken aan de Carbide Air 240 van Corsair, die een vergelijkbaar ontwerp heeft. Deze heeft echter getemperd glas, zowel aan de zijkant als aan de voorkant.

Intern is er een Core i7-8700 aanwezig, samen met een RTX 2080 die afkomstig is van MSI. De cpu wordt gekoeld door een H100i Pro, natuurlijk van Corsair zelf. Er zijn twee stickjes van 8 GB ram aanwezig met een snelheid van 2666 MHz, dat op een B360-moederbord is geprikt. Over prik gesproken, er is een CX750 aanwezig; een 80 Plus Bronze-voeding met zwarte kabels.

Over opslag hoeven de meeste mensen zich ook weinig zorgen te maken; er is een Force MP300 nvme-ssd aanwezig met een capaciteit van 480 GB, samen met een harde schijf van 2 TB. Standaard staat er Windows 10 Home 64-bit op. Rgb is ook niet vergeten, het ram heeft het, er is één led-strip aanwezig en er zijn twee LL120 RGB-fans en twee LL140 RGB-ventilatoren van de partij. De hele boel wordt aangestuurd door middel van de Lightning Node Pro rgb-controller van Corsair.

Wat ook een leuke toevoeging is, is het toetsenbord en de muis die bij de pc wordt meegeleverd, namelijk de K55 RGB en de Harpoon RGB. Het is nog niet bekend of, wanneer en voor welke prijs de pc naar Nederland komt, maar hij gaat in de VS in ieder geval $2400 zonder belasting kosten.

 

 

Bron: Corsair

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*