'AMD Navi 12-GPU krijgt prestaties vergelijkbaar met Vega in eerste helft 2019'

108 reacties

AMD zou in de eerste helft van 2019 de Navi 12-gpu willen introduceren met prestaties die te vergelijken zijn met de Vega 56. Pas later zou een high-end gpu komen onder de noemer Navi 20. Dit alles meldt Wccftech op basis van onbekende bronnen. De website heeft een gemengde reputatie als het om geruchten gaat.

Navi is de opvolger van de Vega-generatie, al staat niet precies vast wat de plannen zijn. We hebben al eerder voorbij horen komen dat Navi in de eerste helft van volgend jaar komt, maar nu lijkt het erop dat dit enkel een midrange-gpu betreft. Voorheen zou deze Navi 10 heten, maar recentelijk naar Navi 12 vernoemd zijn. Deze zou 40 compute units hebben voor een geschat aantal stream processors van 2560 stuks. Hiermee zouden Vega 56-prestaties geboden moeten worden.

Pas rond 2020 tot 2021 zou er weer een high-end gpu komen, vermoedelijk met de naam Navi 20 en op 7 nm gebakken. Wat de prestaties van deze specifieke gpu zouden worden is niet bekend, maar AMD-ceo Lisa Su beloofde eerder weer met een high-end gpu te gaan komen. Vermoedelijk doelt ze daarmee dus op Navi 20, maar dat blijft speculeren. Vooralsnog lijkt het in ieder geval nog lang te duren eer hij op de markt komt.

Op korte termijn lijkt AMD met de RX 590 te komen, wat blijkt uit meerdere lekken en geruchten. Vermoedelijk moeten we daarna tot na de jaarwisseling wachten op echt gpu-nieuws.

Lees ook:

Bron: Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*