Topman van Xbox wil de Windows Store nieuw leven in blazen en grondig verbeteren

Door , bron: KitGuru, Inside Xbox


Het is intussen geen geheim meer dat Microsoft gamers op zowel Xbox als Windows 10 wil aantrekken. Het bedrijf kondigde eerder aan dat alle first-party Xbox-titels voortaan ook zullen verschijnen op Windows 10, exclusief in de Windows/Microsoft Store en dus niet op Steam of andere platformen. Een struikelpunt voor veel gamers is echter net de Windows Store, die geplaagd is met een aantal frustrerende bugs.

Zo ondersteunen sommige games geïnstalleerd via de Windows Store geen overlay-apps zoals Discord of Fraps, en ook Nvidia Shadowplay loopt niet altijd even vlot met een aantal games. Verder melden veel gebruikers ook problemen met installaties, omdat die vaak simpelweg mislukken.

De topman van Xbox, Phil Spencer, erkent de problemen in een panelgesprek tijdens het X018 event. Hij maakte bekend dat hij nu meer zeggenschap heeft over de Windows Store en luistert graag naar de feedback van gebruikers. 

Er is nog heel wat werk aan de winkel op Windows. Windows is iets waar ik erg toegewijd aan ben, en ik heb de feedack over onze Store gehoord. Ik ga een grotere leiderschaprol aannemen wat de Windows Store betreft, en het afstemmen op de gamers waarvan we weten dat ze het beste willen zien wat we te bieden hebben.

Microsoft heeft de feedback dus luid en duidelijk gehoord en wil zijn eigen Store verbeteren om de concurrentie met Valve's Steam, de onbetwiste marktleider, op te schroeven.


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken 24 producten

  Meer producten (24)  

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*