'Intel gaat veel minder losse CPU's verschepen in laatste kwartaal 2018'

Door , bron: DigiTimes


Volgens DigiTimes gaat Intel in het laatste kwartaal van dit jaar aanzienlijk minder losse processors leveren dan oorspronkelijk gepland. Volgens 'bronnen binnen de industrie' gaat de chipgigant slechts zes miljoen cpu's voor de doe-het-zelfmarkt leveren, waar er oospronkelijk 8 miljoen gepland zouden staan.

De reden voor het terugschroeven zou het prioriteren van de server- en notebookmarkten zijn. DigiTimes stelt dat de tekorten waarmee Intel al langer kampt ook voor moederbordfabrikanten problematisch gaat zijn: deze bedrijven mogen zo'n 10 tot 20 procent minder afzet verwachten. De Taiwanese site verwacht dat de processortekorten hier samen met het verder afnemen van de crypto-hype hier verantwoordelijk voor gaan zijn.

Zo'n twee maanden geleden berichtten we al over de gevolgen die de cpu-schaarste voor de prijzen van Intel's chips had. In de tussentijd lijkt er helaas nog niet overal verbetering te zijn geweest: vooral het topmodel uit de 8e generatie, de Core i7 8700K, kost nog steeds ruim 420 euro. Vergeleken met de 349 euro die je op 1 september van dit jaar voor de cpu betaalde is dat een forse stijging. Bij de lager gepositioneerde modellen is de prijs gelukkig al wel weer iets omlaag aan het kruipen.

De prijshistorie van de Core i7 8700K laat Intels tekorten duidelijk zien.

 

 


In dit nieuwsbericht besproken product

  Product Laagste prijs

Intel Core i7 8700K Boxed

Socket 1151, 3.7 GHz, 6 cores, 95 W, 14 nm, Geïntegreerde graphics

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

428,34 €

gem. 439,90 €
9 shops, 6x voorraad

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*