Chinese overheid beschuldigt Samsung, Micron en SK Hynix van fixen DRAM-prijzen

10 reacties

Het is geen geheim dat de prijzen van pc-geheugen dit jaar de pan uitrijzen. En hoewel ze momenteel gestabiliseerd lijken te zijn, melden websites als Amazon nog steeds een basisprijs van $ 190 voor een 16GB kit van Corsair's Vengeance LPX ddr4 ram.

Op het wereldwijde web wordt druk gespeculeerd over de reden waarom de prijzen zo hoog zijn. Zo stellen sommigen dat de hoge kosten te wijten zijn aan materiële tekorten, terwijl anderen beweren dat de drie toonaangevende geheugenmakers - Samsung, Micron en Hynix – zich schuldig maken aan prijsafspraken.

Het lijkt erop dat de Chinese overheid het met deze laatste theorie eens is. Zo doen volgens een rapport van de Financial Times overheidsambtenaren al enige tijd onderzoek naar vermoedelijk concurrentieverstorend gedrag. De Chinese onderzoekers hebben naar verluidt inmiddels  veel bewijzen gevonden dat Samsung, Hynix en Micron inderdaad dram-prijzen fixen.

Vooralsnog is China niet nader ingegaan op de beweringen, maar lijken de verdachte bedrijven de procedure niet te belemmeren. Alle drie de ondernemingen werken vooralsnog volledig mee aan de onderzoeken.

Bron: Techspot

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*