Microsoft voorziet Windows 10 van FIDO key login mogelijkheid

6 reacties

Microsoft maakt al sinds de lancering van Windows 10 deel uit van de two-factor authenticatiegolf (2FA), maar tot dusverre had je voor het gebruik van fysieke sleutels (zoals de onlangs uitgebrachte Yubikey 5 van Yubico) steeds een aparte app uit de Windows Store nodig.

Het bedrijf heeft echter aangekondigd dat vanaf nu FIDO2 sleutels (de overeengekomen standaard voor 2FA login) worden ondersteund in Windows 10 en Office, als ook in Xbox Live, OneDrive, Bing en Skype. Dit sluit aan bij de eerder aangekondigde Edge-browserondersteuning.

Tegenhanger Google biedt al een aantal jaren FIDO2-ondersteuning, wat betekent dat Microsoft zich redelijk laat op het feest meldt. Het verschil tussen Google en Microsoft is echter dat je bij laatstgenoemde de sleutel voor single-factor authenticatie kunt gebruiken. Met andere woorden: met het gebruik van de sleutel log je zonder gebruikersnamen en wachtwoorden in.

De informatie van de sleutel wordt op de Trusted Platform Module op de fysieke machine geplaatst. Vervolgens worden je cloud credentials vergeleken met je FIDO2 info, waarbij het apparaat als eigen gatekeeper fungeert.

Bron: The Inquirer

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*