Gelid onthult nieuwe Radiant en Radiant-D RGB-ventilatoren

5 reacties

Vandaag onthult Gelid twee nieuwe ventilatoren, de Radiant en de Radiant-D. Beide hebben ze rgb-leds die aan de centrale hub vast zitten, in beide gevallen gaat het om negen stuks. De ventilatoren zijn 120 mm groot, en ze zijn 25 mm dik.

Het verschil tussen de twee fans is dat de Radiant-D adresseerbare leds heeft, terwijl de Radiant-serie dat niet heeft. Voor de rest zijn ze vrijwel hetzelfde. De ventilatoren hebben een een luchtstroom van maximaal 77,2 cfm, waarbij maximaal 40,4 dBA aan geluid wordt geproduceerd. De statische druk bedraagt 3,39 mmAq. De randen van de ventilator hebben karteltjes, wat volgens Gelid voor nog meer airflow zou moeten zorgen.

In beide gevallen hebben de fans een snelheid van 500 tot 2000 rpm, en ze hebben een double ball bearing. De motor zou zijn verbeterd, nu moet een bepaald 'klikgeluid' niet meer voorkomen. Ze worden van stroom voorzien door een 4-pins pwm-header die maximaal 5,4 Watt van je moederbord of fan controller vraagt. De leds worden van prik voorzien door de 4-pins rgb-header. Beide kabels zijn 50 cm lang.

De Radiant heeft een msrp 12,50 Euro, de Radiant-D gaat rond de 16 Euro kosten. Ze krijgen allebei een garantie van 5 jaar mee.

 

Bronnen: Gelid (1), (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*