Draadloze HTC Vive kan blue screens opleveren met AMD Ryzen-moederborden

Door , bron: Vive, PCGamesN


Vorige week maakte Vive al via een officiële blog bekend dat er compatibiliteitsproblemen zijn met de Vive Wireless Kit en het Ryzen-platform, waardoor Windows kan crashen met het bekende blauwe scherm. Uit de reactie van AMD blijkt dat het slechts bij een kleine groep moederborden gebeurt, en dat het dus waarschijnlijk niet aan de processor zelf ligt.

In die verklaring is bovendien te lezen dat AMD samenwerkt met Vive en de moederbordfabrikanten om de problemen op te lossen. Volgens gebruikers op Reddit werkt de (overigens door een Intel-chip aangestuurde) Wireless Adapter aanvankelijk prima, maar kan er na 2 tot 10 minuten een blue screen of death optreden.

Gebruikers die problemen ondervinden kunnen via de klantenondersteuning van Vive (vive_care@vive.com) hun geld terugkrijgen voor hun Wireless Kit, ook buiten de normale voorwaarden om. Daarvoor moet je overigens wel een aankoopbewijs hebben, en je AMD-computer laten valideren.

AMD is aware of the recent sporadic compatibility report between the HTC VIVE wireless adapter and some AMD Ryzen platforms. AMD is working closely together with HTC VIVE and motherboard manufacturers to address this and enable VR enthusiasts to fully enjoy their immersive computing experiences on AMD platforms.


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*