Apple iPhone X opnieuw in productie?

Door , bron: PCGamesHardware, The Wall Street Journal


Volgens The Wall Street Journal zou de Amerikaanse fabrikant Apple opnieuw begonnen zijn met het produceren van zijn iPhone X. Het bedrijf was hier logischerwijze mee gestopt, bij het uitbrengen van zijn iPhone Xs en Xs Max, maar door een deal met Samsung, die Apple verplicht tot het afnemen van een bepaald minimumaantal oled-schermen, lijkt Apple verplicht om het iets oudere toestel opnieuw op de markt te brengen. De nieuwe iPhones zouden namelijk niet zo goed verkopen dat de voorraden opgemaakt worden. 

Het is natuurlijk al eerder gebeurd dat Apple een ouder model opnieuw begint te produceren, maar meestal heeft dit tot doel een goedkopere smartphone in de rekken te hebben of andere markten (India bijvoorbeeld ten tijde van de iPhone 4) te bevoorraden met een populair model. Dit keer is de reden dus dat het bedrijf te veel oled-schermen heeft. 

In het artikel wordt ook vermeld dat Japanners kortingen mogen verwachten voor de iPhone Xr. De reden daarvoor zou zijn dat het toestel minder goed verkoopt in het land van de rijzende zon. Apple wil dit dan ook oplossen door Japanse operatoren te subsidiëren, wat een lagere prijs tot gevolg zou moeten hebben.


In dit nieuwsbericht besproken product

  Product Laagste prijs

Apple iPhone X 256GB Grey

iOS 11, 256 GB, 5.8 inch, 2436x1125, 12 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

942,00 €

gem. 1.049,00 €
6 shops, 5x voorraad

Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*