[Pro] Huawei komt met 64-core server-CPU op ARM-basis

Door , bron: AnandTech


HiSilicon, de chipdivisie van Huawei, komt met een 64-core serverprocessor gebaseerd op arm64-architectuur. Het Chinese bedrijf gaat de cpu's bakken op een 7nm-procedé, als eerste in zijn soort. Buiten het topmodel met 64 cores gaat HiSilicon ook modellen met minder cores op de markt brengen; de ondergrens lijkt op 24 cores te liggen.

De Hi1620, zoals de chip gaat heten, volgt de 32-core Hi1616 op. Waar het vorige model gebruik maakte van Arms Cortex-A72-architectuur, gaat de Hi1620 het nieuwe Ares-platform gebruiken. De verschillende uitvoeringen krijgen een tdp van tussen de 100 en 200 watt mee. De geheugencontroller kan nu acht kanalen ddr4 aan, met een maximumfrequentie van 3,200 MT/s. Ook wordt pci-express 4.0 ondersteund.

De nieuwe cpu's gaan kloksnelheden van tussen de 2,4 en 3 GHz krijgen, waarschijnlijk afhankelijk van het model. Ze kunnen in multi-socket-opstellingen geplaatst worden, met maximaal 4 chips in één systeem. 

Wanneer deze nieuwe HiSilicon-chips op de markt gaan komen is nog niet bekend. Op de show waar de modellen onthuld werden had Huawei geen samples bij zich.

 


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*