Apple verlaagt productiedoelen van iPhone Xs en Xr opnieuw

Door , bron: Digitimes


Apple remde begin deze maand al de productie van de nieuwe iPhone Xr door te lage verkoopcijfers. Er zouden zo'n 20 tot 25 procent minder telefoons van de lopende band rollen, wat neerkomt op 100.000 stuks per dag. Nu meldt Digitimes dat de productiedoelen opnieuw verlaagd zijn van de iPhone Xr én de iPhone Xs, wat de leveranciers in hun kasboeken zullen zien.

Cameralens-leverancier Largan Precision zou volgens Digitimes geschat hebben dat de omzet in november verder zal dalen vergeleken met oktober. Een toeleverancier voor flexibele pcb's voor de telefoons genaamd Career Technology zou 110 werknemers hebben ontslagen, zodat het bedrijf met de dalende vraag vanuit Apple kan omgaan. Naar verluidt heeft een productiefaciliteit van de iPhones als gevolg nog meer werknemers ontslagen.

In ieder geval hoeft TSMC zich minder zorgen te maken over de gekorte bevoorrading van de iPhonechips. De foundry heeft genoeg klanten, zoals AMD, Huawei, Nvidia en vele anderen. Apple heeft nog niet gereageerd. In de tussentijd lijkt de fabrikant stilletjes de productie van de iPhone X weer op te starten, naar verluidt door een overschot aan oled-schermen.


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*