[Pro] Western Digital introduceert drie nieuwe open-source producten, waaronder nieuwe SweRV Core RISC-V Processor

7 reacties

Vandaag heeft Western Digital op zijn RISC-V Summit drie nieuwe producten bekend gemaakt. De producten zijn speciaal gemaakt voor omgevingen waarin big data en fast data van belang zijn.

De eerste innovatie is een nieuwe RISC-V-core genaamd SweRV Core. Dit is een 32-bit 9-stage pipeline-rekenkern die het mogelijk maakt om meerdere instructies tegelijkertijd te verwerken in dezelfde core, zodat het minder tijd kost om taken te verwerken. Hij loopt op 4,9 CoreMarks/MHz, en de kloksnelheid is 1,8 GHz. Hij is ontworpen op een 28 nanometer groot CMOS-proces, en het ontwerp legt de nadruk op power efficiency. Het is de bedoeling dat dit ontwerp gebruikt gaat worden in embedded toepassingen, zoals flash controllers en ssd's. WD gaat deze uitvinding waarschijnlijk expres open-source maken zodat de ontwikkelingen op onder andere het gebied van Internet of Things sneller zullen verlopen. Het ontwerp zal in het eerste kwartaal van 2019 gratis beschikbaar komen op Github.

 

Als tweede komt de opslagspecialist met de SweRV Instruction Set Simulator of kortweg ISS, dat het uitvoeren van instructies binnen een processor kan simuleren. Het is mogelijk om onverwachte gebeurtenissen toe te passen in de simulatie om te kijken hoe de processor daarmee omgaat, zoals onderbrekingen en bus errors.

De laatste vernieuwing wordt OmniXtend genoemd, een nieuwe manier om 'cache coherent memory' over ethernet te laten werken. De architectuur maakt toegang tot en het uitwisselen van data tussen verschillende processoren, gpu's, fpga's en andere onderdelen mogelijk. Toekomstige ondersteuning van nog niet bestaande mediums voor het verbinden van processors, opslag, geheugen en i/o is ook mogelijk met behulp van deze technologie.

Western Digital hoopt dat aan de hand van deze nieuwe producten de overgang naar een open-source instructieset-architectuur versneld zal worden.

Bronnen: Techpowerup, Western Digital

« Vorig bericht Volgend bericht »
0