"AMD Navi zal voorlopig bestaan uit drie videokaarten, RX 3080 presteert ongeveer gelijk aan RTX 2070, prijzen gelekt"

237 reacties

AdoredTV lekte gisteravond een hoop informatie over de komende generatie Zen-processors (Zen 2, Ryzen 3) van AMD. Tegen het einde van de video communiceerde de Youtuber nóg een lek met de buitenwereld, over de toekomstige gpu's van het bedrijf, codenaam Navi.

Het schijnt namelijk dat de line-up voorlopig zal bestaan uit drie chips, en het lijkt erop dat de kaarten met deze chips de huidige Polaris-chips moeten vervangen. Verder is nu bekend dat de grafische kaarten met deze chips waarschijnlijk onder de noemer 'RX 3000-series' zullen vallen, dus ze zullen niet 'Navi' plus het aantal compute units genoemd worden, dat is hoe de Vega-kaarten door het leven gaan. Wellicht is dit wel het geval voor de high-end Navi-chips die later zullen komen.

Allereerst is er de RX 3060, een budgetkaart die de plaats van de RX 560 in moet nemen. hij zou 4 GB gddr6-vram hebben en 130 dollar gaan kosten. Daarnaast heeft deze kaart naar verluidt een tdp van 75 Watt, net als sommige RX 560-kaarten. Dat betekent dat er niet per sé een 6-pins voedingaansluiting nodig is. En het belangrijkste: hij zou gelijk moeten presteren aan de RX 580.

De tweede chip zit in de RX 3070, die de RX 570 moet vervangen. Hij presteert gelijk aan de Vega 56, maar dan met een tdp van een kleine 120 Watt. Hij bezit 8 GB gddr6 en kost minimaal $200.

 

De laatste grafische kaart moet de RX 3080 gaan heten, en heeft ook 8 GB vram. Hij zou zo'n 150 Watt aan elektriciteit verstoken, terwijl hij zo'n 15% beter presteert dan de Vega 64. Dat betekent dus ook dat hij ongeveer hetzelfde zou moeten presteren als de modernere RTX 2070. Deze kaart heeft een msrp van 250 dollar. CES is alweer in januari, waar AMD's ceo Lisa Su een presentatie zal houden over 'toekomstige cpu's en gpu's', wellicht horen we dan meer over de komende generatie consumentenelektronica van AMD.

Bron: AdoredTV

« Vorig bericht Volgend bericht »
0