Microsoft trekt cumulatieve update KB4467682 voor Windows 10 versie 1803 terug

21 reacties

Microsoft heeft mede vanwege bsod’s op de Surface Book 2 de cumulatieve update met codenaam KB4467682 teruggetrokken. De optionele update werd eerst alleen geblokkeerd voor gebruikers met een Surface Book 2, maar was daarna ook niet meer beschikbaar in Windows Update en de Microsoft Update Catalog.

Update KB4467682 was ontwikkeld om een aantal bugs op te lossen, waaronder Bitlocker- en bluetoothfoutmeldingen en een probleem met volumelicentiecodes op Windows-servers. Bij de release van de update meldde Microsoft dat er twee bekende probleem in deze update waren:

Nadat je de augustus Preview van kwaliteitsrollup of 11 september 2018 update van.NET Framework hebt geïnstalleerd, kan instantiëring van SqlConnection een uitzondering genereren.

Na installatie van deze update zijn gebruikers mogelijk niet in staat de zoekbalk in Windows Media Player te gebruiken bij het afspelen van specifieke bestanden.

Daar komt bij dat er ook meldingen zijn van een probleem in zakelijke omgevingen. Waar beheerders normaliter het Startmenu kunnen aanpassen via Groepsbeleid en xml-configuratiebestanden, is dit na de update niet meer mogelijk. Alle snelkoppelingen naar Win32-toepassingen zijn dan uit het Startmenu verdwenen.

Microsoft heeft aangekondigd vandaag (op Patchday) fixes voor deze problemen uit te brengen.

Bronnen: https://www.heise.de/newsticker/meldung/Microsoft-zieht-erneut-Update-zurueck-diesmal-fuer-Windows-10-Version-1803-4245903.html?, Tom's Hardware, Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*