'Microsoft werkt aan laptop met tweede scherm in plaats van fysiek toetsenbord'

12 reacties

Volgens Pocket-Lint werkt de laptopdivisie van Microsoft aan een nieuwe project waarbij twee schermen worden gebruikt en er geen ruimte is voor een toetsenbord. Dat project draagt de naam Project Centaurus en is al ruim een jaar in ontwikkeling.

Het bedrijf zou voor dit project samenwerken met Intel en hoopt in de herfst van 2019 een voorlopig concept op te leveren. Het is echter niet de eerste met dit plan, want in september van dit jaar liet Lenovo ons met de Yoga Book C930 kennismaken met een laptop zonder fysiek toetsenbord.

De Lenovo Yoga Book C390

Intel gaf in juni al een teaser van een paar concepten dat het bedrijf heeft voor computers met twee schermen. Daarin worden zowel twee reguliere schermen gebruikt, maar ook schermen met e-papertechnologie.

Het e-paperconcept en het concept met twee schermen van Intel

Waar de Lenovo Yoga Book op Windows 10 draait, meldt Windows Central dat Centaurus op Windows Core OS draait. Dat besturingssysteem wordt ontworpen voor apparaten met twee schermen. De Centaurus moet worden gezien als een uitbreiding van de Surface-familie en niet als een vervanging van de Surface Andromeda.

Het lijkt erop dat het apparaat niet de verkoop in gaat, maar wordt ontworpen om andere fabrikanten te laten zien wat er allemaal mogelijk is met twee schermen en Windows Core OS.

 

Bronnen: Pocket-Lint, The Verge, WindowsCentral

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*