Galaxy A8s eerste Samsung met 'cameragat', maar zonder 3,5mm-jack

34 reacties

Waar 2018 het jaar van de inkeping is gebleken, gaan we in 2019 rustig verder met het vergroten van het schermoppervlak door cameragaten in het scherm te plaatsen. Samsung geeft daar zijn eigen draai aan en introduceert de Galaxy A8s.

Het toestel is aangekondigd in China en is het eerste apparaat met Samsungs Infinity-O-display. Dat display kondigde het bedrijf in november van dit jaar aan op de Samsung Developer Conference. Hoewel het nog steeds een soort inkeping in het scherm is, is de zwarte balk die we bij inkepingen gewend zijn, ingeruild voor een klein gat voor de camera in de linkerbovenhoek van smartphone.

Het scherm zelf is een 6,4inch-display met een resolutie van 2340 x 1080 pixels. Het geheel wordt aangestuurd door Qualcomms Snapdragon 710, 6 of 8 GB ram, 128 GB opslaggeheugen, een batterij van 3.400 mAh en Android 8.1 Oreo. Op de achterkant van het toestel vinden we drie camera’s: een sensor van 24 megapixel, een telefotosensor van 10 megapixel en een dieptesensor van 5 megapixel. Aan de voorkant heeft het bedrijf een selfiecamera van 24 megapixel geplaatst.

Samsung heeft er bij deze telefoon voor gekozen om de headphonejack achterwege te laten. Je hebt dus een adaptertje (usb-c naar 3,5mmjack) nodig om je bedrade headphone aan te sluiten. Het is nog onduidelijk of Samsung deze meelevert.

De smartphone is te pre-orderen in de Chinese webshop van Samsung, maar er is nog niets bekend over de verkrijgbaarheid in Nederland.

 

Bronnen: AndroidCentral, LowYat, Tom'sGuide

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*