Helio P90 officieel aangekondigd

11 reacties

Mediatek lijkt zich klaar te maken voor een nieuw jaar met nieuwe mobiele apparaten door een nieuwe SoC aan te kondigen, namelijk de Helio P90. Het bedrijf lijkt met de chip voornamelijk te mikken op toestellen, die zich tussen de middenklasse en high-end segment van de markt bevinden, want er wordt nog steeds gebruik gemaakt van een 12 nm-productieproces. Daarom lijkt de P90 net niet snel genoeg om zich te kunnen meten met de snelste nieuwe chips van onder andere Qualcomm, Samsung en Apple.

De chip bevat acht rekenkernen, waaronder zes Cortex A55-rekenkernen die draaien op een kloksnelheid van 2 GHz en twee high-end Cortex A75-kernen, die een kloksnelheid van 2,2 GHz hebben. Om de grafische rekenkracht te verhogen werd ervoor gekozen om ARM's Mali-chip te vervangen door de PowerVR GM 9446 met een kloksnelheid van 970 MHz. Die laatste keuze zou leiden tot ongeveer 15% hogere prestaties.

Mediatek lijkt ook in te zetten op betere AI mogelijkheden met zijn nieuwe APU 2.0-architectuur. Jammer genoeg is er nog geen ondersteuning voor 5G aan boord, hoewel het bedrijf sterk investeert in de nieuwe standaard.

Bron: Notebookcheck

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*