Nieuwe Bluetooth-technologie zou AirPod-klonen sterk kunnen verbeteren

4 reacties

De Franse start-up Tempow werkt al een tijdje aan software-oplossingen om het Bluetooth-protocol dat gebruikt wordt in draadloze oortjes te verbeteren. Dat probleem is de laatste tijd steeds acuter geworden, want meer en meer kiezen fabrikanten van smartphones ervoor om de hoofdtelefoonaansluiting te laten vallen om hun slimme telefoons dunner te maken. Je hebt natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om een adapter te gebruiken, maar het lijkt erop dat we in de toekomst steeds minder kabels zullen zien.

Een van de betere uitwerkingen van zulke volledige draadloze oortjes zijn de Apple AirPods en hoewel deze gebruik maken van de standaard A2DP-technologie, die slechts één apparaat verbinding kan laten maken met één oortje, zorgt Apple's hardware ervoor dat het tweede oortje de eerste verbinding kan opmerken. Deze oplossing heeft stabielere verbindingen tot gevolg. Andere fabrikanten hebben sindsdien, die oplossing proberen na te bootsen, maar het succes van die pogingen was wisselvallig.

Tempow's nieuwe technologie zou in staat zijn om meerdere bluetooth-apparaten gelijktijdig aan te sluiten op één smartphone. Wanneer die technologie wordt toegepast op volledig draadloze oortjes, zou het probleem ook van de baan zijn. De start-up wil de technologie dan ook gaan licentiëren onder de naam Tempow True Wireless. Aangezien er bandbreedte wordt uitgespaard omdat het geluid niet opnieuw uitgezonden moet worden naar het tweede oortje, zou de batterijduur met zo'n 50% kunnen toenemen.

Het lijkt er dan ook op dat de draadloze oortjes, die hun inspiratie haalden bij de AirPods er binnenkort sterk op vooruit kunnen gaan. We kijken bijgevolg alvast uit naar de eerste materiële uitvoering van Tempow True Wireless om deze uitgebreid te testen.

Bron: ExtremeTech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*