Samsung roept de Belgische beleidsmakers op om te investeren in 5G

18 reacties

Samsung heeft deze week een trendrapport gedeeld waarin het bedrijf de impact van 5G op de Belgische samenleving analyseert. Het bedrijf haalt in het rapport aan dat 5G kan zorgen voor grote ontwikkelingen op het vlak van gezondheidszorg, transport, entertainment en industrie en om die reden wil het dan ook de Belgische beleidsmakers oproepen om de nieuwe standaard zo snel mogelijk te omarmen. 

Samsungs advies bestaat uit drie elementen. In eerste instantie zou de Belgische overheid toegang op lange termijn moeten garanderen bij het toewijzen van 5G-frequenties. Dat zou er volgens het bedrijf voor zorgen dat de netwerkproviders voldoende gaan investeren in de standaard en op die manier zou België binnen Europa een koploper kunnen worden op het vlak van 5G.

Verder raadt het bedrijf aan dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn stralingsnorm (die 50 keer strikter is dan wat de Wereld Gezondheidsorganisatie adviseert) minder streng maakt. Momenteel zorgt die norm er nog voor dat een 5G-netwerk in Brussel onmogelijk is. Die beslissing ligt al sinds oktober op tafel, maar tot nog toe werd er nog geen knoop doorgehakt.

Ten slotte wordt geadviseerd dat de regionale en federale overheden een coalitie van experts aanstellen om bij te dragen aan de ondersteuning van de nieuwe standaard. Die coalitie zou moeten bestaan uit diverse belanghebbenden van de industrie, zoals netwerkproviders, beleidsmakers verantwoordelijk voor verschillende onderdelen van de samenleving, 'thought leaders' ... Het volledige rapport kan je op de site van Samsung lezen.

Bronnen: Samsung, Techzine

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*