'Devkit voor volgende Xbox draagt codenaam 'Anaconda''

8 reacties

De huidige consoles van zowel Microsoft als Sony zijn nu zo'n vijf jaar oud, en in de afgelopen maanden is de geruchtenmolen rondom de volgende generatie PlayStations en Xboxen op gang gekomen. Zo vingen we deze zomer al geluiden op over een vermeende focus op game-streaming voor de zogenaamde 'Scarlett', en vorige week schreven we nog over hoe Microsoft graag meer grote exclusives op zijn platform wil. 

Nu beweert een schrijver van Windows Central dat de development kit voor de volgende Xbox de codenaam 'Anaconda' mee heeft gekregen. Dit is redelijk in lijn met eerdere codenamen; zo heette de Xbox One X de 'Chuckwalla' (een soort leguaan). Vermoedelijk betekent dit ook dat Microsoft de specificaties van de console (nagenoeg) rond heeft.

Als we eerdere geruchten mogen geloven zal de Scarlett, net zoals Sony's PS5, gebruik maken van een AMD Ryzen-cpu. Het zou dan gaan om een 7nm Zen 2-model, in combinatie met Navi-graphics van hetzelfde bedrijf. TweakTown speculeert dat we ook gddr6-geheugen in de nieuwe console gaan zien. Echter is het, uiteraard, wijselijk om deze specificaties met een korreltje zout te nemen; niks is immers bevestigd tot Microsoft de console uit de doeken doet.

Bron: TweakTown

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*