Windows gebruikers die "Controleren op updates" krijgen soms preview release

13 reacties

Het is de afgelopen maanden al rumoerig geweest rond Windows en zijn updates. Eerder deze week trok Microsoft zelfs nog een update terug omdat deze nieuwe problemen veroorzaakte. Daarnaast bleek ook dat het uitschakelen van dataverzameling niet geheel werkt zoals men zou verwachten.

Michael Fortin, Corporate Vice President bij Microsoft, heeft namelijk een interessante beschrijving voor de zogenaamde "C" en "D" releases, die respectievelijk in de derde en vierde week van elke maand uitgerold worden, gegeven. Hij beschrijft de updates als volgt: "Dit zijn preview releases, voornamelijk bedoeld voor commerciële en geavanceerde gebruikers die 'op zoek' zijn naar updates. Deze updates bevatten geen beveiligingsupdates en zijn bedoeld om de functies van de volgende release te kunnen testen."

"Geavanceerde gebruikers kunnen de releases downloaden door te navigeren naar instellingen -> Updates & Beveiliging -> Windows Update en op 'Controleer op updates' te drukken." Vervolgt Fortin. Dit zou betekenen dat gebruikers die handmatig updates downloaden door Microsoft als 'testers' ingeschakeld geweest zijn, zonder het te beseffen.

Bron: Forbes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*