'Apple werkt aan eigen modem voor iPhones - gereed in 2021'

28 reacties

Apple zou weer een stap verder gaan in het ontwerpen van eigen chips voor zijn producten. Volgens een bericht van The Information - achter een paywall - zou het bedrijf werken aan een eigen modem voor in zijn iPhones. Ook vacatures zouden dit aantonen. Pas over drie jaar zou de chip gereed zijn om te gebruiken.

Een niet nader genoemde bron die bekend zou zijn met de plannen van Apple, zegt tegen The Information dat er in San Diego actief gewerkt wordt aan een modem. Vacatures voor specialisten op dit vlak in diezelfde regio bewijzen dat dit daadwerkelijk het geval is. Bernd Adler zou er de leiding hebben en hij werkte voorheen bij Intel aan modems. Door de complexiteit zou Apples eigen modem pas in 2021 gereed zijn voor gebruik.

Dat het Amerikaanse bedrijf steeds verder gaat met eigen ontworpen chips viel al te verwachten. Na de soc, gpu, isp, power management-chips én de draadloze chip in audioproducten, valt de lijn door te trekken naar een andere chip waarvoor het tot nu toe afhankelijk is van andere bedrijven - het modem. Daar lijkt Apple niet zo van te houden, dus zou het nu zelf een chip bouwen.

Naast dat het enigszins voorspelbaar was, komt het nieuws ook op een opmerkelijk moment. Apple, maar ook meerdere andere bedrijven, is in conflict met de voormalige modemleverancier Qualcomm. Dat bedrijf zou veel te hoge licentiekosten vragen, maar heeft wel de snelste modems in huis. Apple schakelde al eerder over naar modems van Intel, maar die zijn wat trager en de productiecapaciteit is ook een probleem. Dit is te zien aan de slecht verkrijgbare processors op dit moment. Beide lijken dus niet ideaal vanuit Apples perspectief.


Intels XMM7560-modem in de iPhone Xs. (Bron: iFixit)

Bron: The Information

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*