Nieuwe AGESA ontgrendelt multiplier AMD Athlon 200GE

Door , bron: ComputerBase


Nieuwe microcode voor AMD's Raven Ridge-processors lijkt ervoor te zorgen dat de Athlon 200GE (review) een ontgrendelde multiplier krijgt, waardoor overklokken nu tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast verschijnt er een optie waarmee extra pci-e-lanes ontgrendeld zouden kunnen worden. Het is niet bekend of dit de bedoeling is van AMD.

De Athlon 200GE is AMD's goedkoopste optie voor wie een processor met de Zen-architectuur wil. Voor gemiddeld zo'n 60 euro krijg je een dual core die op maximaal 3,2 GHz zijn werk doet. Volgens de specificaties moet de multiplier ontgrendeld zijn, maar eerdere testen lieten al zien dat er overklokpotentieel op zit. Het Duitse ComputerBase probeerde de Athlon 200GE ook nu weer te overklokken met de Wraith-koeler en wist hem tot 4 GHz op te krikken - een winst van niet minder dan 25 %.

Naast dat de multiplier ontgrendeld is, verschijnt er ook een nieuwe optie in de bios. Bij Asus heet de nieuwe instelling "CPU PCIe Lanes Unlocked" en volgens de Duitse website komen er hierdoor vier extra pci-e-lanes bij voor het eerste pci-e-slot. Standaard zou deze vier lanes hebben, maar met deze optie acht. Of dit bij alle moederborden werkt is niet bekend.


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken twee producten

  Product Laagste prijs

AMD Athlon 200GE Boxed

Socket AM4, 3.2 GHz, 2 cores, 35 W, 14 nm, Geïntegreerde GPU

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

44,40 €

gem. 52,00 €
9 shops, 6x voorraad

AMD Athlon 200GE Tray

Socket AM4, 3.2 GHz, 2 cores, 35 W, 14 nm, Geïntegreerde GPU

Specificaties

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*