Microsoft kondigt Project Mu aan, open-source firmware-as-a-service

Door , bron: Windows Blog, Neowin


Microsoft heeft vrijwel uit het niets Project Mu aangekondigd, een open-source release van de UEFI-core die momenteel al wordt gebruikt in Surface-producten van het bedrijf en in de recentste versies van Hyper-V. Het UEFI, ook weleens de opvolger van het BIOS genoemd, is benodigd om het besturingssysteem te laten opstarten en om de hardware van het systeem zelf te initialiseren.

Met Project Mu voegt Microsoft haar eigen UEFI-code gericht op recente Windows 10 computers toe aan een open-source repository op GitHub. Een andere open-source UEFI-implementatie, TianoCore, zou volgens het bedrijf niet geschikt zijn voor grootschalig gebruik bij verschillende toestellen en Project Mu moet daarbij helpen.

Systemen met Project Mu kunnen daardoor Firmware as a Service (FaaS) ondersteunen, waarbij het UEFI automatisch updates ontvangt en installeert. Microsoft vergelijkt het met Windows as a Service - het bedrijf beloofde eerder om Windows 10 als een dienst verder te ontwikkelen in plaats van periodiek nieuwe grote releases van hun besturingssysteem uit te brengen.

Project Mu bevat onder andere een on-screen toetsenbord, veilig management van UEFI-instellingen, ingebouwde tools en tests, verhoogde veiligheid door het verwijderen van oude code, 'high-performance boot' en een codestructuur en ontwikkelingsproces dat geoptimaliseerd is voor Firmware as a Service. Op het Windows Blog werden ook een aantal screenshots getoond.


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken 24 producten

  Meer producten (24)  

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*