'Samsung brengt 5 Galaxy S10-modellen uit, waarvan twee 5G-compatibel'

16 reacties

Als we SlashGear mogen geloven wil Samsung maar liefst vijf smartphones onder de Galaxy S10-naam uitbrengen. Drie daarvan zouden rondom het Mobile World Congress aangekondigd en gelanceerd worden, terwijl de andere twee later zouden komen. Deze twee modellen krijgen volgens de site ondersteuning voor 5G-connectiviteit.

Drie 4G-varianten die als eerste uit komen

Om te beginnen zullen we kijken naar de drie 'normale' S10-varianten. SlashGear spreekt van een Galaxy S10 Lite, een 'standaard' Galaxy S10 en een Galaxy S10 Plus (of 10+). Van deze drie modellen zouden de eerste twee een enkele camera aan de voorzijde hebben, die middels een 'cameragat' in het scherm is verwerkt. De S10+ zou een ovale uitsnede in zijn display hebben om ruimte te maken voor een extra frontcamera.

Een aantal foto's laat een vermoedelijke screenprotector voor de S10+ zien, die erg veel gelijkenis vertoont met een leak van enkele weken geleden. Een vergelijking met een Galaxy Note 7 laat zien dat de screenprotector nagenoeg dezelfde afmetingen heeft. Ter illustratie: de beruchte Note 7 meet 153,6 x 74,9 x 8,7 millimeter (lengte x breedte x hoogte). 

Deze S10+ zou naast een dubbele camera aan de voorzijde ook drie stuk achterop hebben. Het scherm zou 6,44 inch in de diagonaal meten, met een ingebouwde vingerafdruklezer. Laatstgenoemde zou ook op de 'gewone' S10 aanwezig zijn, al zij het in een 6,1-inch display. Tot slot zou de Lite-variant een scherm van 5,8 inch moeten krijgen zonder de kenmerkende afronding die we bij Samsungs topmodellen gewend zijn. Ook zou er geen in-display vingerafdruklezer zijn, maar zou deze in de zijkant van de telefoon zijn gesitueerd. Wel krijgt dit model naar verluidt dezelfde processoropties als alle andere S10-varianten: een Snapdragon 855 van Qualcomm of Samsungs eigen Exynos 9820.

5G-modellen

Later in 2019 zou Samsung dus nog twee S10-modellen uit gaan brengen, genaamd de S10 5G/ S10 Beyond X en de S10 Bolt. Beide zouden liefst vier camera's achterop krijgen, met hetzelfde tweetal frontcamera's als de S10+. Ook de vingerafdruklezer onder het scherm blijft behouden. De Bolt heeft naar verluidt een scherm van liefst 6,7 inch, een specificatie die in een eerdere leak nog aan de Note 10 toegeschreven werd. De 5G-modellen zouden in tegenstelling tot de glazen 4G-telefoons een keramische behuizing hebben.

Hoeveel van dit gerucht waarheidsgetrouw is, valt voorlopig moeilijk te zeggen. Neem bovenstaande dus met een korreltje zout. Naar verwachting duurt het niet al te lang meer voordat Samsung zelf zijn (social-) mediacampagne start, dus zullen we dan meer officiële informatie krijgen over de nieuwe Galaxy's.

De S10 Plus-screenprotector bovenop een Galaxy Note 7.

Bron: SlashGear

« Vorig bericht Volgend bericht »
0