CES: HP's Omen X Emperium 65 BFGD wordt geleverd met 120W Soundbar en kost €4799 - update

6 reacties

HP had al eerder op de vorige CES de Omen X Emperium 65 BFGD-monitor aangekondigd, en ons reeds op Gamescom verteld dat we ze in 2019Q1 zouden kunnen terugvinden op de winkelschappen, maar komt nu dus met meer details.

BFGD (ofte Big Format Gaming Display) monitoren hebben volgens Nvidia's specificaties minimaal de volgende standaard features: 65 inch, 4K, 120Hz, full-array local dimming, ultra-low latency, 1000 nits, ondersteuning voor G-Sync HDR en een geïntegreerde Nvidia Shield.

HP doet met zijn versie van de BFGD er nog de volgende schepjes bovenop:

  • 144Hz refresh-rate
  • een RGB lichtbalk achteraan. Deze werkt niet gebaseerd op de video input zoals we kennen van ambilight, maar is eerder bedoeld om je monitor in sync te houden met al andere RGB belichting en om je ogen wat minder te vermoeien tijdens lange nachtelijke gamingsessies. Leuk detail is dat de video-inputs over een proximity sensor beschikken die ervoor zorgt dat er nog een aparte lichtbalk gaat branden tijdens het in- en uitpluggen van kabels.
  • zoals duidelijk is uit de naam van het produkt, wordt deze monitor geleverd met een soundbar bestaande uit 8 speakers die samen 120W leveren.
  • de full-array local dimming bestaat uit 384 zones

Het persbericht van HP spreekt over 4ms latency wat zeker voldoende is gezien bij 144Hz elk frame 6,9ms op het scherm staat en er dus maximum 1 frame latency is.

De monitor is in de Verenigde Staten beschikbaar vanaf februari, maar reeds voor te bestellen vanaf het moment van publicatie van dit nieuwsbericht voor de prijs van 4999 USD. Hier gaat het enorme scherm naar verwachting 4799 euro kosten; HP verwacht het te kunnen leveren in maart.

Update 8-1: Prijs en beschikbaarheid toegevoegd.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0