'Nvidia's Ampere wordt gebakken op 7 nm en komt op de markt in 2020'

79 reacties

Dat Nvidia's volgende architectuur "Ampere" heet is al een tijdje bekend. Buiten de naamgeving en het feit dat de chips vermoedelijk op 7 nm geproduceerd zullen worden is er nog niet veel informatie bekend. Het Japanse mynavi claimt nu dat Nvidia de eerste beta-samples tegen het eind van dit jaar aan zijn partners zal leveren, waarna de chips in 2020 effectief op de markt zouden moeten komen.

De chips zouden inderdaad gebakken worden op 7 nm, meer bepaald bij Samsung. Het bedrijf startte afgelopen oktober de productie van zijn 7 nm LPP UEV-process en beloofde een prestatieverbetering van 20 procent in vergelijking met het 10 nm FinFET-procedé. De huidige RTX- en Quadro-kaarten van Nvidia worden geproduceerd op het 12nm-process van TSMC.

Of het hier gaat om chips voor de professionele of consumentenmarkt is niet duidelijk. Concurrent AMD zou volgens de laatste geruchten zijn eerste Navi-chips in de aankomende zomer op de markt brengen, maar ook daar is nog met geen woord gerept over producten voor consumenten. Het zal dus nog even wachten worden vooraleer we de gpu's van beide bedrijven aan de tand kunnen voelen.

Bron: mynavi.jp

« Vorig bericht Volgend bericht »
0