CES: 1TB USB-stick en 512GB microSD-kaartje bij PNY

Door , bron: AndroidPolice


PNY heeft op de CES zijn nieuwe line-up voorgesteld, waaronder een nieuw microSD-kaartje van 512 GB en verschillende usb sticks, waarvan één model met een maximale opslagcapaciteit van 1 TB.

De Pro Elite 512 GB UHS-I microSD is niet het eerste kaartje van PNY met dergelijke capaciteit, maar hij is wel sneller dan z'n voorganger met U3-snelheden. Daardoor is een schrijfsnelheid van minimum 30 MB/s verzekerd, hoewel PNY zelf de maximumsnelheden van de UHS-I interface als indicatiesnelheden meegeeft: tot 100 MB/s lezen en 90 MB/s schrijven. De kaart heeft bovendien het A2-label meegekregen voor app performance met z'n 4000 read iops en 2000 write iops. Het kaartje is tevens geschikt voor opnames in 4k-kwaliteit.

Verder heeft het merk ook een drietal nieuwe usb sticks voorgesteld. De PNY USB Flash Drive Pro Elite wordt het topmodel met maximale lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 400 en 250 MB/s. De opslagcapaciteit varieert van 128 GB tot 1 TB. Het model met 512 GB moet zo'n 100 Amerikaanse dollar kosten, maar een prijskaartje voor het 1 TB-model werd nog niet meegeven.

Ook nieuw is de Elite-X Fit die door z'n minieme afmetingen probleemloos in een laptop kan blijven zitten. De snelheden zijn wat minder indrukwekkend met 200 MB/s en 30 MB/s voor lezen en schrijven. De grootste Elite X Fit heeft een capaciteit van 256 GB. Deze twee drives zijn uitgerust met een standaard usb 3.1 gen 1-poort.

Het merk heeft ook een usb type-c model in de pijplijn zitten, variërend van 32 tot 512 GB. De leessnelheid van 130 MB/s is al bekend, maar PNY heeft voorlopig nog geen schrijfsnelheden meegegeven. De grootste variant wisselt voor zo'n 130 dollar van eigenaar.

Alle nieuwe producten moeten ergens in januari verkrijgbaar zijn.


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*