CES: Zes RTX 2060's waaronder Aorus-model bij Gigabyte

3 reacties

Traditiegetrouw wordt de lancering van de Nvidia GeForce RTX 2060 al snel gevolgd door aankondigingen van alle videokaartfabrikanten. Gigabyte brengt in totaal zes modellen op de markt, variërend in lengte van 17 tot 29 centimeter.

Zelfs het simpelste model, de RTX 2060 OC 6G, is getuige de naam al voorzien van een overklok. Exacte kloksnelheden zijn echter nog voor geen van de aangekondigde varianten bekendgemaakt. De kaart heeft een relatief simpele dual-fan koeler met twee heatpipes, maar is wel uitgerust met een backplate en semi-passieve modus.


De Gigabyte GeForce RTX 2060 OC.

De RTX 2060 WindForce OC en RTX 2060 Gaming OC onderscheiden zich primair met grotere koelers, in het geval van de Gaming OC zelfs met drie ventilators. Van de Gaming OC komt er ook een Pro variant op de markt, maar op basis van enkel de plaatjes wordt het verschil niet direct duidelijk - we vermoeden dus hogere klokfrequenties.


De Gigabyte GeForce RTX 2060 WindForce OC (links) en Gaming OC.

Het meest luxe model is de RTX 2060 Aorus Xtreme, met een bijna dertig centimeter lange triple-fan koeler met een koperen baseplate en uiteraard inclusief de nodige rgb-verlichting. Kenmerkend is het verlichte kruis aan de voorzijde, zoals we dat ook bij de Aorus Xtreme-variant van onder meer de RTX 2080 zagen. Ook noemenswaardig is de uitgebreide 8+2 fasen stroomvoorziening.


De Gigabyte GeForce RTX 2060 Aorus Xtreme.

Een buitenbeentje is ten slotte de RTX 2060 Mini ITX OC, met slechts één ventilator en een totale lengte van 17 centimeter. Het koelertje heeft desondanks drie heatpipes en een vrm/vram-heatsink, waardoor de koelprestaties binnen de kleine formfactor tot de verbeelding zouden moeten spreken - dat testen we te zijner tijd uiteraard graag.


De Gigabyte GeForce RTX 2060 Mini ITX OC.

Bron: Gigabyte

« Vorig bericht Volgend bericht »
0