CES: Eerste Aorus-monitor van Gigabyte heeft 1440p-scherm, 144 Hz en HDR

11 reacties

Vorig jaar betrad onder andere MSI de markt voor gamingmonitoren. Nu is duidelijk dat ook Gigabyte zijn aandeel in de markt wil, want het bedrijf komt ook met een eigen monitor.

De AD27QD Tactical Display wordt geplaatst onder de Aorus-lijn, waar alleen de beste producten van het bedrijf onder vallen. Het gaat om een variant van 27-inch met een resolutie van 1440 x 2560 (quad hd). Er zit een 10-bit ips-paneel in, Gigabyte claimt een kleurenbereik van 95% van het dci-p3-spectrum. Er is ondersteuning voor FreeSync, en binnenkort kun je ook met Nvidia-kaarten tearing voorkomen. Een ander belangrijk punt is de ondersteuning voor hdr, hoewel de maximale helderheid 400 nits is.

Voor wie zich afvraagt waarom Gigabyte "tactical" in de naam heeft gestopt, hier is het antwoord: het display heeft een dashboard met monitorinstellingen, waaronder een fps-monitor en een crosshairs. Dit zit ingebouwd in de monitor, waardoor er geen processorkracht benodigd is en het wordt ook niet gedetecteerd door software die het als valsspelen zou kunnen zien.

 

Een first voor een monitor is dat als je een headset gebruikt, de monitor alle achtergrondgeluiden kan wegfilteren zodat je medegamers alleen je stem horen. De monitor heeft geen externe voeding, en de kabels kunnen netjes worden weggewerkt. Achterop zitten twee hdmi-poorten, displayport 1.2, een 3,5mm-headphonejack, een microfoonjack en twee usb-passthrough-poorten die ook snelladen ondersteunen.

Als kers op de taart heeft het ding rgb-verlichting aan de achterkant, dat kan worden aangestuurd via de geüpdatete rgb Fusion 2.0-software. Het kan nu namelijk rgb van het gehele ecosysteem aansturen. Gigabyte zegt dat de monitor op 16 januari gelanceert zal worden, hij krijgt een vanafprijs van 600 dollar. We hebben deze monitor al in het testlab, dus je kunt snel een review verwachten.

 

Bron: Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0