CES: Wooting Two-toetsenbord krijgt 1ms-modus en wordt een dezer dagen uitgeleverd

5 reacties

Afgelopen zomer startte het Nederlandse Wooting een Kickstarter-campagne voor zijn tweede analoge toetsenbord, de Wooting Two. De makers brachten goed nieuws mee naar CES in de vorm van de eerste productiebatch van de nieuwe Wooting Two. Wie het project heeft ondersteund op Kickstarter krijgt zijn toetsenbord een dezer dagen thuisgestuurd, terwijl de levertijd voor nieuwe bestellingen vanaf nu slechts enkele weken bedraagt.

De Wooting-toetsenborden onderscheiden zich met de mogelijkheid om mechanische toetsen analoog uit te lezen, waarover je alles leest in onze review van de Wooting One. De Wooting Two is in tegenstelling tot de eerste versie full-size (dus met numpad). Bovendien heeft men een nieuwe feature bedacht die voor zowel de Wooting One als Two beschikbaar komt onder de naam Tachyon Speed.

Tachyon verwijst naar de naam van een hypothetisch deeltje dat sneller beweegt dan licht. Een verversingssnelheid van 1000 Hz (duizendmaal per seconde) is de gewoonste zaak van de wereld bij gamingtoetsenborden, maar de fysieke schakelaar doet er vaak wel zo'n 10 à 20 ms over om een aanslag te registreren. Dat heeft twee redenen: de chips zijn niet zo snel en zeker bij mechanische toetsen duurt het na aanslag even voordat het signaal stabiel genoeg is om zeker te weten dat een toets is ingedrukt. Dat laatste nadeel heeft Wooting dankzij de optisch-mechanische switches niet. Als je Tachyon Speed inschakelt, gaat de chip in de toetsenborden op hoogste snelheid werken en worden alle toetsen telkens daadwerkelijk binnen 1ms uitgelezen, waardoor het toetsenbord de laagste latency zou hebben van alle gamingtoetsenborden op de markt. Het inschakelen van Tachyon Speed komt wel met een nadeel: de chip is dan niet meer snel genoeg om de rgb-verlichting aan te sturen, dus die gaat dan uit.

De Wooting Two kost 160 euro en wordt verkrijgbaar met lineaire rode of zwarte (zwaarder) en clicky blauwe switches. Voor 30 euro krijg je er ook een volledige set double-shot PBT-keycaps bij.


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Wooting One Flaretech Blue

Wooting One Flaretech Blue

  • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
Excellent Wooting One Flaretech Red

Wooting One Flaretech Red

  • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
Excellent Wooting One Premium

Wooting One Premium

  • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*