CES: Tweede generatie AMD Epyc komt midden 2019 beschikbaar

3 reacties

AMD's tweede generatie Zen-gebaseerde serverprocessors zullen in het midden van 2019 beschikbaar komen, net als de Ryzen 3-processors voor consumenten. Dat maakte de processorfabrikant bekend tijdens zijn CES-keynote. Epyc 2 maakt gebruik van Zen 2-cores die worden gebakken TSMC's 7nm-productieproces. Technische details over Epyc 2 werden twee maanden geleden al bekendgemaakt.

De tweede generatie Epyc-processors hebben Rome als codenaam en krijgen maximaal 64 cores, door het combineren van acht chiplets met acht cores elk. Via een nieuwe versie van de Infinity Fabric-bus staan die in verbinding met elkaar en de speciale I/O-die, waarin onder meer een achtkanaals DDR4-geheugencontroller en de PCI-Express 4.0-controller in zijn ondergebracht. Het I/O-die wordt nog geproduceerd op 14nm, omdat een shrink naar 7nm van dat onderdeel niet per definitie goed is voor de prestaties ervan.

In een demonstratie toonde AMD eerder al een rendering-benchmark waarin een prototype van de 64-core Epyc 2-processor een dual-socket systeem met twee Intel Xeon Platinum 8180-processors (2x 28 cores) versloeg. Een filmpje daarvan kun je hieronder terugkijken.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0