Twee nieuwe botgeleidingshoofdtelefoons van Aftershokz

29 reacties

Aftershokz heeft recent twee nieuwe bone conduction hoofdtelefoons gelanceerd. Naast de Xtrainerz is ook de OptiShokz aan het assortiment toegevoegd.

Bij bone conduction hoofdtelefoons worden door transducers, ultrasone geluidsgolven gegenereerd die via het kaakbeen worden doorgegeven aan het binnenoor. Op deze manier bereikt het geluid het slakkenhuis zonder dat het trommelvlies wordt belast. Je oren worden niet bedekt waardoor omgevingsgeluiden goed hoorbaar blijven.

De Xtrainerz, wat je volgens de fabrikant uitspreekt als ‘crosstrainers’, is een mp3- botgeleidingshoofdtelefoon die geschikt is voor watersporten en een uitkomst kan bieden voor triatleten, zwemmers, surfers en watersportavonturiers. Uiteraard kan de hoofdtelefoon zelfstandig opereren waardoor de smartphone langs de kant, op het droge kan blijven. In totaal beschikt het device over vier gigabyte opslag. Daarnaast is de Xtrainerz ip68-goedgekeurd en heeft hij een accuduur van zes uur.

De OptiShokz is een zonnebril met ingebouwde botgeleidingshoofdtelefoon. Deze is onder andere ontwikkeld voor fietsers, hardlopers, wandelaars, golfers en skiërs. De transducers zijn verwerkt in de pootjes van de bril en het apparaat beschikt over bluetooth-connectiviteit. Net als de Xtrainerz claimt de fabrikant een accuduur van zes uur. De OptiShokz is ip55-gecertificeerd.

De OptiShokz is via een Indiegogo-campagne verkrijgbaar. De Xtrainerz komt in het tweede kwartaal van 2019 op de markt voor 150 USD.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0