Intel bouwt nieuwe chipfabriek in Israël voor 11 miljard USD, krijgt gift van 1 miljard

25 reacties

Recentelijk ging het nieuws al dat Intel zijn fabrieken in Oregon, Ierland en Israël uit zal gaan breiden. Voor de fabriek in Israël zou Intel subsidie ontvangen. Nu heeft Moshe Kahlon, de minister van financiën van Israël, bekend gemaakt dat de Israëlische overheid Intel ook financieel zal steunen met het bouwen van een nieuwe fabriek in het land.

De nieuwe fabriek moet ongeveer 40 miljard Israëlische Sjekels gaan kosten, omgerekend 11 miljard Amerikaanse dollars. Daarnaast krijgt het bedrijf nog een gift van 1 miljard van de overheid van het land. Een ander onderdeel van de overeenkomst is dat de chipgigant 3 miljard moet besteden aan materiaal, arbeidskrachten en diensten afkomstig van lokale Israëlische bedrijven. Reuters meldt ook dat de nieuwe fabriek ongeveer 1000 nieuwe banen moet opleveren. Momenteel werken er al 13.000 mensen bij Intel in het land.

De fabriek zou, net als de bestaande fabriek, worden gebouwd in Kiryat Gat, waarschijnlijk op dezelfde campus. De investering is voor Israël een recordbedrag, net als de bijdrage die de overheid klaar heeft liggen. Intel zou samen met Israel Chemicals en Teva Pharmaceutical Industries voor bijna de helft van de export van Israël zorgen.

Eén van de bestaande fabrieken van Intel in het land.

Bronnen: Reuters, Techpowerup

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*