Zyxel komt met Multy U tri-band mesh-oplossing voor thuisgebruikers

2 reacties

Zyxel lanceert met Multy U een tri-band mesh-oplossing die bestemd is voor thuisgebruikers. Multy U is in te stellen via een app en voorziet in een led-display. Elke node is 12,3 x 12,3 cm groot, 3 cm dik, en weegt 310 gram.

De wifi-oplossing is tri-band met 2,4 en 5 GHz banden plus een extra 5 GHz band voor backhaul-verkeer. De zes interne antennes moeten gegevens kunnen verzenden en ontvangen met snelheden tot 866 Mbps over 2.000 vierkante meter per node, waarbij ze tot 128 apparaten moeten kunnen bedienen zonder vertraging te veroorzaken.

Het  led-display is volgens Zyxel zowel functioneel als stijlvol, waarbij de kleuren veranderen om de status van het netwerk weer te geven. Dit kan echter ook worden uitgeschakeld door een schakelaar op de node zelf of via de app.

Multy U-netwerken kunnen zoals gezegd worden beheerd via een app, die beschikbaar is voor iOS en Android. Deze biedt een grafische installatie en kan verder bijvoorbeeld worden gebruikt worden om snelheidstests uit te voeren. Verder is het mogelijk om meldingen in te stellen als er nieuwe apparaten op netwerk verschijnen, met opties om ze toe te staan of te blokkeren, beheer op afstand uit te voeren, een gast wifi-netwerk in te stellen en technische ondersteuning in de app te ontvangen.

Bij elk node zitten twee montagesystemen, die volgens de maker elk minder dan een minuut in beslag moeten nemen om te installeren. De eerste is een kleine karamelbruine lederen band, waarmee de lichtgewicht bijvoorbeeld aan een kapstok of haakje opgehangen kan worden. De tweede is een stevige standaard die uit de basis van de Multy U springt en op zijn plaats klikt met ingebouwde magneten.

Zyxel Multy ligt vanaf begin februari 2019 in de schappen.

Bron: Zyxel

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*