Fitbit en Mastercard lanceren Fitbit Pay in Nederland

8 reacties

Fitbit en Mastercard hebben Fitbit Pay in Nederland gelanceerd. In aanmerking komende klanten van Rabobank, ABN AMRO en ICS met een Maestro betaalpas of Mastercard creditcard kunnen vanaf nu contactloos betalen met hun Fitbit Charge 3 Special Edition, Versa of Ionic.

Pay kan in de Fitbit app van de Charge 3 Special Edition, Versa of Ionic worden geïnstalleerd door een aantal stappen te volgen en een digitale betaalpas toe te voegen aan de Fitbit Wallet. Betalen in winkels die contactloze betalingen accepteren, kun je door de linkerknop ingedrukt te houden totdat de digitale betaalpas zichtbaar is op het scherm, desgevraagd de 4-cijferige pincode in te toetsen en de wearable in de buurt van de lezer van de betaalterminal te houden totdat een bevestiging van de betaling verschijnt.

Transacties met Fitbit Pay maken gebruik van tokenisatie, een technologie voor betalingsbeveiliging die de accountgegevens van kaarthouders vervangt door een unieke digitale id (een ‘token’). Dit moet ervoor zorgen dat kaartgegevens van gebruikers niet kunnen worden gedeeld. Bovendien moet je – voor extra veiligheid – een pincode instellen tijdens het installeren.

Fitbit Pay wordt ondersteund in meer dan 20 landen door meer dan 160 banken en betaalinstellingen, waaronder Mastercard en Visa netwerken. Pay is in Nederland beschikbaar voor klanten van Rabobank (Maestro, later volgt ook Mastercard), ABN AMRO (Maestro en Mastercard) en ICS (Mastercard). Bekijk het volledige overzicht van deelnemende banken op www.fitbit.com/fitbit-pay/banks of bezoek de Fitbit community voor meer informatie over contactloos betalen, het betalingssysteem en de installatie van Fitbit Pay.

Bron: Fitbit

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*