Mobiele versies van Fortnite ondersteunen nu Bluetooth controllers

7 reacties

Ook de mobiele versies van de free-to-play game Fortnite zijn ontzettend populair, zowel op iOS als op Android. Epic Games, de ontwikkelaar en uitgever van de game, heeft versie 7.30 aangekondigd en vrijgegeven. De voornaamste toevoeging is ondersteuning voor draadloze Bluetooth-controllers voor beide platformen. De ontwikkelaar had de feature al eerder aangekondigd en het moet vooral handig zijn voor cross-play spelers die de strijd aangaan met niet-mobiele spelers, gezien die vaak door een controller of muis/toetsenbord-combinatie in het voordeel zijn. 

In de patch notes is te lezen dat de meeste populaire draadloze controllers voor Android ondersteund worden, waaronder de SteelSeries Stratus XL, Razer Raiju, Moto Gamepad en ook een Xbox One controller. Op iOS is de compatibliteitslijst iets eenvoudiger, want alle MFi-controllers worden gewoon ondersteund.

Sommige Android-spelers kunnen vanaf 7.30 bovendien ook rekenen op ondersteuning voor 60 FPS. De hogere framerate was al eerder beschikbaar bij de nieuwe generatie iPhones en een select aantal Android toestellen, maar nu kunnen eigenaars van een Huawei Honor View 20 en een Mate 20 X de game ook in zestig beelden per seconde spelen, al moet de feature wel ingeschakeld worden in de instellingen.

Bron: Epic Games

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*