Meerdere benchmarks van AMD Radeon VII gelekt

171 reacties

AMD's nieuwste videokaart, de Radeon VII, moet de strijd aangaan met Nvidia's RTX-reeks gebaseerd op de Turing-architectuur. De nieuwe gpu zal de eerste 7nm videokaart op de markt zijn en moet begin volgende maand in de winkelrekken liggen. Enkele benchmarks van de 3d-chip zijn inmiddels al opgedoken, en die zijn op z'n minst merkwaardig te noemen.

In de 3D Mark Fire Strike test legt de Radeon VII flink het vuur aan de schenen van de RTX 2080 van Nvidia, althans op het gebied van Graphics Score. Bij de normale preset behaalt de Radeon VII een Graphics Score van zo'n 27,600 punten en op Ultra scoort de kaart zo'n 6871 punten. Ter vergelijking: de Graphics Scores van een RTX 2080 liggen hier zo'n 5 tot 10 procent onder.

Een andere gelekte benchmark laat dan echter zien dat de Radeon VII het moeilijker heeft met de concurrentie bij te houden. Op de benchmark website van Final Fantasy 15 is namelijk te zien dat hoewel de VII beter presteert dan een RTX 2070, het niet in de buurt komt van de GTX 1080 Ti of de RTX 2080. Opvallend is ook dat wanneer de benchmark werd gedraaid onder hogere instellingen, de Radeon VII zelfs trager presteerde dan de GTX 1070 Ti van Nvidia.

Het is echter aangewezen om deze resultaten met een korrel zout te nemen, aangezien de kans groot is dat pre-release drivers werden gebruikt.

Bronnen: Videocardz, Komachi

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*