'Volgende Nintendo Switch wordt kleiner en goedkoper'

37 reacties

Nintendo maakte gisteren zijn kwartaalcijfers bekend, en liet tijdens de presentatie ook meteen weten dat het al 32 miljoen Switch-consoles verkocht heeft. Volgens een bericht van Nikkei is het Japanse bedrijf inmiddels druk in de weer met een nieuwe variant. Die zou wat minder features hebben, maar tegelijkertijd ook draagbaarder en goedkoper moeten worden.

Lezers met een goed geheugen kunnen wellicht de geruchten uit oktober nog herinneren, toen gesuggereerd werd dat Nintendo deze zomer met een nieuwe versie van zijn Switch kon komen. Daar werd er echter aangenomen dat het een upgrade zou zijn, al liet Nintendo afgelopen week nog weten dat het nog niet werkt aan een opvolger. Overigens heeft het ook op deze nieuwe geruchten berichten gereageerd met een simpele "We have nothing to announce on this topic".

Details over de mogelijke nieuwe Switch werden niet genoemd door Nikkei, maar het is aannemelijk dat de Switch TV Dock wordt geschrapt. Die is wordt momenteel nog los verkocht voor zo'n 80 euro. Het is daarnaast mogelijk dat een kleiner moederbord de console niet langer geschikt maakt voor de 'high performance' modus als hij aan de oplader zit. Naast een kleiner scherm is het ook niet onlogisch als Nintendo de controllers vastmaakt, ook al wordt de compatibiliteit met bepaalde Switch-games daardoor ondermijnd (zoals Super Mario Party).

Overigens heeft Nikkei nog een laatste interessante suggestie gewerkt, namelijk dat er gewerkt wordt aan een nieuwe online service. Deze zou ergens in 2019 opgestart worden en vooral gericht worden op 'game enthusiasts'; mogelijk gaat het om klassieke Nintendo-games.

Fans hebben al eigen mock-ups gemaakt van een mogelijk nieuw ontwerp

Bron: Nikkei

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*