Huawei toont teaser voor vouwbare smartphone op MWC, renders tonen het vermoedelijke toestel

5 reacties

Het lijkt alsof vouwbare smartphones steeds meer aandacht gaan krijgen, met onder andere Samsung die al bevestigt heeft te werken aan de Galaxy Fold. Chinese fabrikant Royole presenteerde een aantal maanden geleden nog de Flexpai, waarvan werkende prototypes tijdens de CES beurs werden getoond en geruchten wijzen erop dat ook LG werkt aan vouwbare smartphone.  Richard Yu, de CEO van Huawei, vermeldde al in 2017 dat het een vouwbare smartphone aan het ontwikkelen was, en een week geleden beloofde hij nog dat het bedrijf zijn eerste opvouwbare smartphone tijdens het Mobile World Congress in februari zou presenteren. Een teaser voor de aankondiging werd dan ook de wereld in gestuurd.

Naast de plooibaarheid moet deze smartphone bovendien ook uitblinken door de ondersteuning voor 5G-netwerken dankzij Huawei's eigen Balong 5000-chipset. Over de interne specificaties van het toestel is nog weinig bekend, al wijzen alle geruchten erop dat het gaat om een high-end en duur toestel. Huawei heeft trademarkaanvragen ingediend voor de namen 'Mate Flex, Mate Flexi, Mate Fold en Mate F' - de kans is dus groot dat de smartphone een van deze namen zal meekrijgen.

Techsite LetsGoDigital heeft op basis van verzamelde informatie renders van het aankomende toestel laten ontwerpen. Huawei houdt een persconferentie op 24 februari om 14:00, een dag voor het Mobile World Congress in Barcelona officieel van start gaat.

Renders afkomstig van LetsGoDigital

Bron: LetsGoDigital

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*