Nieuwe Windows 10 Insider build voegt ondersteuning toe voor normale Win32-apps in Mixed Reality

Door , bron: Microsoft, ArsTechnica


Gebruikers die zich aangemeld hebben voor het Windows 10 Insider Programma en op de 'Fast' releasering zitten kunnen vanaf vandaag Build 19329 (19H1) downloaden. Naast het pletten van bugs en stabiliteitsverbeteringen kent deze nieuwe build een belangrijke nieuwe feature: vanaf nu zijn alle normale Win32-apps en programma's ook afspeelbaar in Windows Mixed Reality, Microsoft's versie van augmented reality (AR) in Windows 10.

Met de nieuwe build kunnen nu bijvoorbeeld ook gewone programma's zoals streamingdiensten, internetbrowsers en normale 2D-games afgespeeld worden in MIxed Reality. Voordien was dat enkel nog mogelijk met Windows Store apps, maar nu breidt de functionaliteit dus uit naar alle programma's. Om de nieuwe feature te gebruiken moet je het Pins Paneel openen en vervolgens naar 'Alle Apps' gaan. Een nieuwe folder 'Classic Apps (Beta)' zal beschikbaar zijn om reguliere Win32-applicaties op te starten.

Een andere kleine wijziging is het toevoegen van 'Top Apps' in de zoekfunctie van het besturingssysteem en toetsenbordondersteuning voor de ADLam (Fulani, West-Afrika) en Osage (Osage Nation, Oklahoma, VS) talen.

In Nederland en Vlaanderen zal de build enkel beschikbaar zijn voor Windows 10 Home gebruikers, het lijkt erop dat Windows 10 Pro gebruikers nog wat langer zullen moeten wachten op de nieuwe Insider Preview build.


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken 25 producten

  Meer producten (25)  

Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*