Foto's bevestigen koelpasta voor lager gepositioneerde Intel Core 9000-CPU's

15 reacties

Lager gepositioneerde processors uit de Core 9000-generatie maken weer gebruik van koelpasta of tim tussen de die en de heatspreader, zo bevestigen afbeeldingen van een gedelidde Core i5-9400F die op Twitter verschenen zijn. Hiermee blijft het voor goedkopere chips vasthouden aan een techniek die niet optimaal koelt.

Intel vertelde ons eerder dat alleen de overklokbare chips met K-achtervoegsel gesoldeerd zijn, maar dat is voor zover bekend niet officieel bekendgemaakt. Hierbij gaat het dus om de Core i9-9900K, de i7-9700K en de i5-9600K. Hoewel Intel dit desgevraagd wel verteld heeft, is het ook geen standaarditem op de specificatielijsten, waardoor het voor veel andere modellen niet altijd even duidelijk is. De afbeeldingen bevestigen het nu.

Om het verschil te meten tussen de koelpasta van Intel en eigen koelpasta hebben we eerder een i7-8700K ontdaan van zijn heatspreader en de resultaten lieten een tot 22 graden lagere temperatuur zien - een fors verschil met Intels eigen fabricaat dus. Zeker voor de gemiddelde overklokker lijkt de wens om een gesoldeerde heatspreader in plaats van af fabriek koelpasta dus gerechtvaardigd, al meent der8auer nog betere resultaten te behalen met liquid metal.


Een i5-9400F met pasta boven, een i5-9600K met soldeer onder.

Bron: @momomo_us (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*