Meizu gooit alle aansluitingen overboord met zijn Zero op Indiegogo

16 reacties

Het wordt voor fabrikanten steeds lastiger om zich te differentiëren in de stilaan verzadigde smartphonemarkt. Afgelopen morgen zagen we nog eens een unieke eigenschap in de vorm van een batterij met een capaciteit van 18000 mAh bij Energizer, maar voor de rest zien we steeds vaker dat bedrijven in dezelfde richting bewegen, naar onder andere randloze schermen, vouwbare toestellen en meerdere camera's.

Meizu, wil echter tegen die trend ingaan en dat heeft het bedrijf ook gedaan door zijn Zero te lanceren op Indiegogo. Het gaat om een smartphone zonder aansluitingen of knoppen en dat gaat erg ver: het toestel ontbeert een usb-c aansluiting, volumeknoppen en zelf een simkaartslot (er wordt gebruik gemaakt van de eSim-technologie).

De Zero krijgt een 5,99-inch groot Amoled-scherm, een ingebouwde vingerafdrukscanner en een IP68-rating (ongetwijfeld dankzij het gebrek aan openingen). Om bij gebrek aan knoppen toch een tactiel gevoel te garanderen, wordt er gebruik gemaakt van haptische feedback en draadloze laadtechnologie (er is een unibody design van keramiek) vervangt je usb-kabel. Aan de voorkant vinden we een 20 megapixelcamera voor selfies en aan de achterkant vind je één 12 megapixelcamera en één 20 megapixelcamera.

Wie hoopt dat een minimalistische smartphone een minimalistische prijs krijgt, komt van een koude kermis thuis. De Meizu Zero kost via Indiegogo namelijk 1299 dollar voor een Engineer Unit, terwijl de Exclusive Pioneering Unit 2999 dollar kostte. Dat laatste exemplaar is echter niet meer beschikbaar.

Bron: Hot Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*