Yuneec voorziet H520-hexacopter van RTK-satellietnavigatie

0 reacties

De H520 van Yuneec kan vanaf nu worden voorzien van een Real Time Kinematic-systeem van het Zwisterse bedrijf Fixposition. Met behulp van dat systeem kan de hexacopter zelfs in moeilijke gps-omstandigheden, zoals in steden of in ravijnen, de positie tot op de centimeter nauwkeurig inschatten.

De geïntegreerde satellietnavigatie zorgt voor een snellere 3D-mapping en een eenvoudiger proces voor geautomatiseerde inspectievluchten. De drone kan bijvoorbeeld tot op de centimeter precies worden gepositioneerd (1 cm + ppm horizontaal/1,5 cm + ppm verticaal). Die nauwkeurigheid is een groot voordeel als er op verschillende dagen opnames moeten worden gemaakt vanuit dezelfde positie, bijvoorbeeld om de vooruitgang op een bouwterrein vast te leggen. Alle gegevens worden opgeslagen, waaronder satellietgegevens, waardoor de H520 RTK ook voor Post Processed Kinematics kan worden gebruikt.

Het RTK-systeem is daarnaast ook in de software van de drone geïntegreerd. Daardoor beschik je over alle functies van de DataPilot-software. Het gehele systeem bestaat uit twee onderdelen: de RTK-module aan boord van de H520 en een basisstation op de grond. De module ondersteunt een samenstelling van maximaal drie verschillende satellietsystemen: GLONASS, Galileo en BeiDou. Het systeem kan echter ook via een netwerk aan referentiestations worden bediend, maar daarvoor is bijvoorbeeld een hotspot via een smartphone nodig.

De H520 RTK is vanaf het tweede kwartaal in 2019 leverbaar als totaalsysteem vanaf € 3.199. Oudere H520-modellen kunnen een RTK-upgrade van het Yuneec-serviceteam krijgen, waardoor het model dezelfde specificaties als de RTK-versie heeft. De kosten voor deze upgrade bedragen zo’n € 1.999. Het H520 RTK GPS-grondstation is verkrijgbaar voor € 2.399.

H520 RTK

H520 RTK GPS-grondstation

Bron: Yuneec

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*