Beyerdynamic Xelento Wireless in-ear headset voor audiofielen kost 1200 euro

26 reacties

Het Duitse Beyerdynamic lanceert de Xelento Wireless, een in-ear headset voor de audiofiel. Er wordt gebruik gemaakt van een kleinere versie van de Tesla-driver die het bedrijf gebruikt in de T1 over-ear koptelefoon. De Xelento Wireless maakt gebruik van Bluetooth met ondersteuning voor aptX en AAC, zodat er 24-bit signalen in volledige resolutie kan worden verzonden. De vorm van de earphones zijn speciaal ontworpen om een comfortabele pasvorm op te leveren. Er is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals met zilver beklede kabels, een aluminium accubehuizing en gegraveerde frontplaat.

 

Het geluidsbeeld kan worden aangepast met behulp van technologie ontwikkeld door Mimi Hearing Technologies in Berlijn. Het aanpassen kan gedaan worden via een gratis app, maar de instellingen worden opgeslagen in de koptelefoon. Mosayc-technologie van Mimi Defined haalt verloren akoestische delen terug.

 

De accu zou een speeltijd van acht uur moeten opleveren, aldus de fabrikant. Opladen gaat via usb. De afstandsbediening bevat ook de microfoon en drie knoppen voor de bediening. Zoals we vaker zien met oortelefoons in deze klasse, heeft Beyerdynamic de kabel afneembaar gemaakt van de oordoppen. De Beyerdynamic Xilento Wireless is vanaf nu te koop voor een adviesprijs van 1199 euro.

Specificaties

  • Driver: dynamisch
  • Frequentiebereik: 8 - 48.000 Hz (met gebruik van kabel)
  • Impedantie: 16 ohm
  • SPL: 110 dB (1 mW / 500 Hz)
  • T.H.D.:  < 0,2 %
  • Gewicht: 7 gram

Bron: Beyerdynamic


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

Beyerdynamic T1 Black

Beyerdynamic T1 Black

  • Over-ear
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*