Teufel komt met porseleinen x Rosenthal streamingluidspreker

21 reacties

Teufel presenteert met de x Rosenthal een streamingspeaker die is ontworpen in samenwerking met het Creative Center van Rosenthal. De audioset bestaat uit twee porseleinen speakers en een versterker met een vermogen van 160 Watt. De luidspreker kan met de Teufel-app worden bediend of met de knoppen op de versterker. De luidsprekers en het bedieningscentrum worden verbonden door twee met stof ommantelde kabels, terwijl de high-end coaxiale driver in de luidsprekers volgens de maker moet zorgen voor een evenwichtig en natuurgetrouw geluid.

Teufel x Rosenthal is compatibel met alle Teufel- en Raumfeld-multiroomstreamingluidsprekers. Muziek kan draadloos worden afgespeeld via de Teufel-app en de geïntegreerde streamingservices Tidal, Napster, SoundCloud en TuneIn, via bluetooth of Spotify Connect. Bovendien is er een line-in ingang beschikbaar waarmee elke audiobron kan worden verbonden.

De druppelvormige luidspreker met geïntegreerde basreflexpoort wordt met de hand en uit één stuk gegoten uit een hard-porseleinen gietmassa bij Rosenthal am Rothbühl. De opening in de luidspreker, met zeven schroefgaten op maat, is pas gemaakt voor het later in te bouwen chassis. Door reiniging en slijping krijgt de aanvankelijk nog ruwe speakervorm een glad oppervlak. Rosenthal heeft een speciale ovenschaal gemaakt voor het verhitten en gladbakken van de luidspreker. De luidsprekervorm ligt zo in de schaal dat bij een baktemperatuur tot 1400° C de vormvastheid kan worden gegarandeerd. Het afgewerkte, geschuurde porselein wordt vervolgens gepolijst tot het zijn fluweelmatte oppervlak krijgt.

Teufel x Rosenthal is in een oplage van slechts vijfhonderd sets geproduceerd. De set is verkrijgbaar voor 3.990 euro.

Bron: Teufel

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*