Microsoft lost verbindingsproblemen met Windows Update op

Door , bron: Microsoft, ExtremeTech


De Windows Update service had sinds vorige week te kampen met verbindingsproblemen voor een groot aantal gebruikers, maar Microsoft heeft inmiddels bevestigd dat de problemen opgelost zijn en updates weer gewoon geïnstalleerd kunnen worden. Het offline gaan van Windows Update was wereldwijd merkbaar, al waren gebruikers uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wel het meest getroffen.

Windows Update wilde niet langer functioneren door DNS-problemen, aldus Microsoft. Dat komt niet geheel als een verrassing, aangezien het euvel door gebruikers zelf opgelost kon worden door een andere DNS-dienst te gebruiken, zoals het publieke Google DNS. Microsoft vermeldt in een statement dat het probleem al op de dag zelf opgelost zou moeten zijn, maar dat er nog steeds mensen waren met verbindingsproblemen doordat de DNS-servers nog niet waren bijgewerkt met de gefixte nieuwe gegevens.

Het is bovendien niet de eerste keer dat Windows updates in opspraak komen, zo werd onlangs nog de definitieve release van de October 2018 update maandenlang uitgesteld door verdwijnende mappen en bestanden.

De Windows Update service is na een globale storing weer beschikbaar.


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken 25 producten

  Meer producten (25)  

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*