HP werkt aan VR-headset met hoge 2160p-resolutie per oog

9 reacties

HP werkt aan een nieuwe headset voor het Windows Mixed Reality platform, maar ondanks de ietwat verwarrende naamgeving van Microsoft gaat het wel degelijk om een VR-headset. Het apparaat, dat voorlopig bekendstaat onder de codenaam "Copper", heeft op het gebied van uiterlijk veel weg van een Oculus Rift en biedt een hoge resolutie aan van 2160 x 2160 pixels per oog.

Ter vergelijking: de eerste generatie Oculus Rift en de HTC Vive bieden hebben voor elk oog een resolutie van 1080 x 1200 pixels per oog. Zelfs de verbeterde en duurdere versie van de laatstgenoemde, de HTC Vive Pro, komt niet echt in de buurt van HP's Copper met 1440 x 1600 pixels. Het bestaan van de virtual reality headset werd bevestigd door reporter Ben Lang van Road to VR, die het apparaat al heeft getest. De man lijkt onder de indruk te zijn van de beeldkwaliteit in zijn preview. Over het gezichtsveld werd ook gesproken - en dat is niet noemenswaardig beter dan de huidige vr-headsets op de markt.

Copper bevat dezelfde trackingcamera's die ook aanwezig zijn op andere Windows Mixed Reality brillen en moet ook HP's headset uit 2017 vervangen, al zou dit volgens Road to VR een gradueel proces zijn omdat Copper wellicht een duurder prijskaartje krijgt dan het huidige model. Naar verluidt heeft HP veel aandacht besteed aan comfort, waarbij het gewicht beperkt zou zijn gebleven. Zoals bij de Oculus Rift moet de headset aan het hoofd bevestigd worden met drie verschillende banden en is er een ingebouwde koptelefoon. De afbeelding is afkomstig van HP zelf, al gaat het wel om een render en niet om een echte foto van een afgewerkt product.

Het bedrijf heeft geen verdere details over de Copper-headset bekendgemaakt, maar Lang benadrukt wel dat de headset zeker niet onafgewerkt lijkt en schat de kans dan ook hoog in dat de headset nog dit jaar zal lanceren.

Afbeelding afkomstig van HP via RoadToVR

Bron: RoadToVR

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*