Qualcomm's Snapdragon 712 brengt Quick Charge 4+ naar mid-range smartphones

Door , bron: Qualcomm


Qualcomm heeft een zijn mid-range soc een kleine upgrade gegeven in de vorm van het Snapdragon 712 Mobile Platform. De nieuwe chipset volgt de Snapdragon 710 op en lijkt naast Quick Charge 4+ alleen een kleine frequentieverhogingen te bevatten. 

De soc bevat een octa-core processor, bestaande uit twee Cortex-A75- en zes -A55-kernen, die tot respectievelijk maximaal 2,3 en 1,7 GHz komen. Het grafische werk wordt door de Adreno 616 verzorgt en ook de Spectra 250 isp blijft behouden. Het X15-modem haalt maximaal 800 Mb/s met 4x4 MIMO, terwijl lokaal met 802.11n/ac met 2x2 MIMO en Bluetooth 5 kan worden verbonden.

Voor meer details over de hardware: Qualcomm introduceert Snapdragon 710-soc: high-end features voor een mid-range prijs

Nieuw is Quick Charge 4+, een feature tot zover voorbehouden aan de 800-serie. QC 4+ is een implementatie van het USB Power Delivery-protocol, wat USB Type-C gebruikt voor het snelladen. Daarmee zou de chipset met een zeer breedt scala aan laders snel op moeten kunnen laden.

Vorig jaar mei introduceerde het bedrijf de nieuwe 700-serie, die een extra stap moest bieden tussen mid-range en high-end. Gezien de laatste jaren de smartphonemarkt breder is geworden, met modellen van 77 tot 1427 euro, lijkt het aanbieden van meer productlijnen een logische stap voor het bedrijf.

 


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*